چطور کودک را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم؟
به گزارش وبلاگ کلشی ها، حصول اطمینان از اینکه بچه ها مان کودک علاقه مند به کتاب هستند مهم است. سواد برای موفقیت در دنیای مدرن حیاتی است، اما به یاد داشته باشید که همه عاشق خواندن نیستند. در کنار هر کودک علاقه مند به کتاب، کودکی وجود دارد که رقصیدن، نقاشی کردن، ساختن، بازی کردن یا آشپزی را ترجیح می دهد. برای بعضی از والدین، درک این موضوع سخت است، زیرا خواندن و دانستن از راه کتاب را مهم می دانند. اما باید بدانیم، برای پیشرفت لازم نیست که همه خوانندگان مشتاق داستان باشند.
خوشبختانه، راهبردهای موثر بسکمک وجود دارد که والدین می توانند برای کمک به فرزندشان برای لذت بردن از خواندن به جای ترسیدن از آن استفاده کنند. دانا ریسبورد، استاد کالج خدمات انسانی در دانشگاه وایدنر در پنسیلوانیا، توضیح می دهد: والدینی که تجربیات مثبت کتاب و خواندن را تسهیل می کنند، زمینه را برای عشق به کتاب، خواندن و یادگیری فراهم می کنند.
چرا خواندن برای بچه ها مهم است؟
از بسکمک جهات، خواندن پایه و اساس مهارت های زندگی را ایجاد می کند که بچه ها هنگام بزرگ شدن به آن ها نیاز خواهند داشت. این بخشی جدایی ناپذیر از مدرسه و دانشگاه و همچنین عامل مهمی در پرورش آگاهی بیشتر از دنیای اطراف ما است. به علاوه، تربیت کودک علاقه مند به کتاب می تواند به بهبود سلامت روان او کمک کند. بد نیست چند دلیل مهم برای مفید بودن خواندن برای بچه ها را با هم مرور کنیم:
عملکرد تحصیلی
مهارت های سوادآموزی و خواندن دست به دست هم می دهند تا فرزند ما پویا شود. دکتر ریسبورد می گوید: مطالعه برای فرزندتان آگاهی از حروف، آگاهی کلمات و اصل الفبا را افزایش می دهد.
همچنین خواندن به عنوان پایه ای برای موفقیت در بسکمک از موضوعات دیگر عمل می کند. کلر کامرون،دانشیار و مدیر برنامه های EdM و دکترای دوره های اولیه کودکی و دوران کودکی در بخش یادگیری و آموزش در دانشگاه بوفالو (SUNY) می گوید که همه موضوعات و زمینه های آکادمیک دیگر از طریق خواندن آموخته می شوند.
علاوه بر این، بچه ها علاقه مند به کتاب، پیشرفت تحصیلی و عملکرد بهتری دارند. علاوه بر این، مهارت های خواندن اولیه با نرخ فارغ التحصیلی مرتبط است.
اتصال به جامعه
تحقیقات نشان می دهد که بسکمک از مزایای خواندن فراتر از سواد است؛ از مزایای آن می توان به داشتن هوش هیجانی بیشتر و حتی طول عمر طولانی تر اشاره کرد. خواندن، دسترسی به دانش و الهام را فراهم می کند. مولی نس، متخصص سوادآموزی و دانشیار در آموزش دوران کودکی در دانشکده تحصیلات تکمیلی آموزش و پرورش دانشگاه فوردهام در شهر نیویورک توضیح می دهد که خواندن همچنین بسکمک از مهارت های رشدی، تحصیلی، اجتماعی-عاطفی و شناختی را تقویت می کند.
هیروکازو یوشیکاوا، دکترای کورتنی سیل راس، استاد جهانی شدن و آموزش و استاد گروه روانشناسی کاربردی در دانشگاه نیویورک Steinhardt در شهر نیویورک توضیح می دهد که خواندن همچنین می تواند حس کنجکاوی و ارتباط را در مورد دنیای اطراف ما تقویت کند. او می گوید: این یک فعالیت اجتماعی حیاتی است که بر اساس جامعه ما و آینده آن پایدار است. علاوه بر این، خواندن دایره لغات را تقویت می کند، دانش پس زمینه را ایجاد می کند و درک دیگران را ارتقا می دهد.
افزایش سلامت روان
خواندن همچنین ممکن است ما را آرام تر و شادتر کند. دکتر نس می گوید: مطالعات نشان می دهد که خواندن بخش هایی از مغز مرتبط با زبان را فعال می کند. ح مطالعات نشان می دهد که مطالعه فشار خون را کاهش می دهد، مواد شیمیایی عصبی مرتبط با لذت را ایجاد می کند و به کاهش ضربان قلب کمک می کند
همچنین، مهم تر از همه، اشتراک گذاری کتاب ها با فرزندتان می تواند شما را در حین یادگیری به یکدیگر نزدیک تر کند. سوفی دژنر، اد دی، کارشناس سوادآموزی، معلم سابق مدرسه ابتدایی و دانشیار دانشگاه ملی لوئیس در ایلینویز می گوید: بلندخوانی پیوند عاطفی بین والدین و کودک را تقویت می کند و از رشد اولیه زبان و سواد حمایت می کند. به بیان دیگر داشتن کودک علاقه مند به کتاب مزایای فراوانی برای او دارد و از جهاتی می تواند آینده او را تا حدی تضمین کند.
چگونه کودک علاقه مند به کتاب تربیت کنیم؟
هدر منسبرگر، متخصص کتابخوانی با بیش از 25 سال تجربه در کار با بچه ها دبستانی در کالیفرنیا و اورگان، می گوید: بچه ها برای کمک به پرورش عشق به خواندن به سه چیز اصلی نیاز دارند: کنجکاوی، زمان، و مدلینگ. هر روز خواندن با هم را به زمانی سرگرم کننده و هیجان انگیز برای او تبدیل کنید.
اگر کودک شما کودک علاقه مند به کتاب نیست، و این برای شما دغدغه است، ما چند راه را به شما پیشنهاد می کنیم تا مسیر او را بتوانید تغییر دهید:
ژانرهای نو را امتحان کنید. وقتی بحث کتاب خواندن بچه ها پیش می آید همه ما در ابتدا سراغ ژانرهای تخیلی می رویم یا کتاب های سرگرم کننده را به او پیشنهاد می کنیم. اما اگر فرزند شما به کتاب و ژانر تخیلی علاقه ای ندارد، باید ژانرهای دیگری را امتحان کنید. ممکن است کودک علاقه مند به کتاب ژانری را دوست داشته باشد که شامل حوزه هایی مانند زندگی نامه، علم یا تاریخ می شود. این ژانر به بچه ها این فرصت را می دهد که بخوانند تا یاد بگیرند و این ممکن است فقط قلاب مورد نیازشان باشد.
مدل های مختلف را آزمایش کنید. فرزندتان یا خودتان را به کتاب های سنتی محدود نکنید. به کودک خود کمیک، رمان های گرافیکی، کتاب های الکترونیکی، مجلات، شعر، روزنامه، مجلات، داستان های کوتاه، مانگا، وب سایت ها و حتی کتاب های صوتی را پیشنهاد دهید تا علاقه فرزندتان را برانگیزد.
فرصت هایی برای خواندن ایجاد کنید. از فرزندتان بخواهید هنگام درست کردن غذا دستور العمل ها را برای شما بخواند، برای او اسباب بازی هایی بخرید که نیاز به خواندن کتابچه های راهنما دارد، نقشه ها یا دستورالعمل ها را به او بدهید و به او اجازه دهید در حین انجام کارهایتان آن ها را بخواند، از او بخواهید فهرست مواد را در خواربارفروشی بررسی کند. با رمزگشایی صورتحساب ها یا فرم های رضایتنامه برای فعالیت های مدرسه او را ترغیب کنید. بچه ها فقط با خواندن، خوانندگان بهتری می شوند. برای داشتن کودک علاقه مند به کتاب، تلاش شما بسیار مهم است.
علاوه بر این، اگر هدف شما تشویق عشق به مطالعه است، زمان مطالعه را زمانی برای آموزش مهارت های سواد آموزی در نظر نگیرید. در عوض، بر لذت خواندن و شنیدن داستان تمرکز کنید. فرزند شما به سادگی با گوش دادن تبدیل به یک کودک علاقه مند به کتاب خواهد شد. در واقع، بچه ها به طور طبیعی مهارت های کلیدی سواد را فقط با درگیر شدن در بلندخوانی با شما به دست می آورند. اکتاب هایی که والدین می توانند با صدای بلند بخوانند، پیچیده تر از کتاب هایی هستند که خوانندگان نو یعنی بچه ها نوسواد می توانند بخوانند، بنابراین با بلند خواندن، به ساخت واژگان، درک شنیداری و وابستگی عاطفی کودک ادامه می دهید.
در حالی که خواندن برای بچه های کوچک تر ضروری است، باید به خواندن برای بچه های بزرگ تر هم ادامه دهید، حتی بعد از اینکه خودشان خواننده های ماهری هستند و دیگر تبدیل به یک کودک علاقه مند به کتاب شده اند، این لحظه های ناب خوانش همزمان را از دست ندهید. . با بزرگتر شدن آن ها می توانید طول و پیچیدگی متن را افزایش دهید. این کار تخیل آن ها را به چالش می کشد و دایره لغات و درک آن ها را تقویت می کند.
کودک خود را به کتابی که می خواند علاقه مند کنید. از کودک خود در مورد محتوای کتاب سوال بپرسید تا بداند خواندن او برای شما مهم است. این کار شما همچنین علاقه او را به ادامه مطالعه حفظ می ند. این امر علاوه بر تثبیت یک سرگرمی و داشتن یک کودک علاقه مند به کتاب، به رشد IQ آن ها نیز کمک می کند.
به فرزندتان برای خواندن جایزه بدهید
بچه ها اغلب مایلند کارهایی را انجام دهند که مجاز به انجام آن نیستند، مانند شب بیدار ماندن. اگر به آن ها اجازه دهید دیرتر به رختخواب بروند، به شرطی که در زمان اضافی که بیدار می گذرانند، مطالعه کنند، احتمالاً خواندن را ادامه می دهند تا بتوانند کاری را انجام دهند که در غیر این صورت ممنوع است.
ترویج روال، ثبات و تکرار به خواندن کمک می کند تا به عادت تبدیل شود. در صورت امکان زمان مطالعه را در طول روز انجام دهید. این کار باید شامل این باشد که بچه ها به تنهایی به کتاب نگاه کنند یا کتاب بخوانند، یا اینکه یک بزرگسال برایشان کتاب بخواند. علاوه بر این، 15 تا 30 دقیقه مطالعه روزانه در هنگام خواب را هدف قرار دهید. برای کودک خردسال خود بخوانید حتی اگر همیشه کاملاً درگیر شنیدن نباشد و حواسش پرت شود. دکتر دژنر توصیه می کند: برای بچه های کوچک تر، ایجاد عادت به خواندن برای داشتن کودک علاقه مند به کتاب مهم است، حتی اگر در ابتدا علاقه کمی داشته باشند یا اصلاً علاقه ای نداشته باشند. هنگامی که مطالعه به بخشی قابل اعتماد از روز تبدیل شود، بچه ها به احتمال زیاد آن را به تنهایی انجام می دهند - و شروع به لذت بردن از آن می کنند.
تسلیم نشوید و از فرزندتان انتظار نداشته باشید که بلافاصله مطالعه را دوست داشته باشد. ممکن است زمان ببرد تا آن ها تبدیل به یک کودک علاقه مند به کتاب شوند دکتر کامرون توضیح می دهد: خواندن مانند بسکمک از فعالیت های دیگر است، هر چه فرد بیشتر آن را انجام دهد، در آن بهتر می شود، و هرچه در آن بهتر عمل کند، بیشتر دوست دارد این فعالیت را انجام دهد.
اگر فرزند شما نگاهی منفی به کتاب دارد و شما با تلاش بیشتر نتیجه کمتری می گیرید، ممکن است نشانه ای از یک مشکل اساسی یادگیری در او باشد.کارشناسان تربیتی معتقدند هر زمانی که بچه ها رفتار ناامیدکننده ای در مورد مطالعه نشان می دهند (اجتناب، گریه، و غیره)، زمان آن است که بپرسیم آیا دلیلی پشت پاسخ های آن ها وجود دارد یا خیر. بنابراین، در صورت داشتن هر گونه نگرانی و/یا رد کردن مسائلی مانند نارساخوانی، حتماً با معلم آن ها تماس بگیرید.به این ترتیب، انتظارات خود را بررسی کنید که چه زمانی فرزندتان خواندن را یاد می گیرد. دکتر کامرون توضیح می دهد: این ممکن است تا کلاس اول برای برخی از بچه ها اتفاق بیفتد، اما تا کلاس سوم یا بعد از آن برای برخی دیگر اتفاق نمی افتد. بدانید که این روند طبیعی است و لزوماً نشان دهنده مشکل در مهارت های سوادآموزی فرزند شما نیست. شما برای داشتن کودک علاقه مند به کتاب باید ممارست کنید.
روی سرگرمی و اجتماعی نگه داشتن سواد تمرکز کنید. دکتر ریسبورد توضیح می دهد: اگر به فعالیت های خواندنی با بچه هاتان جالب و حمایت کننده ادامه دهید، بچه ها وقتی وارد مدرسه می شوند، احساسات مثبتی در مورد مطالعه خواهند داشت. این فراتر از کتاب است.
برای بچه ها 4 تا 6 ساله، بازی های قافیه، آواز خواندن، و صحبت کردن در مورد صداهای زبان به ایجاد آگاهی از حروف و کلمات کمک می کند. این کار در تربیت کودک علاقه مند به کتاب موثر است.
همچنین می توانید با رفتن به کتابخانه، مطالعه را برای کودک مجذوب کننده کنید. سفر به کتابخانه بسیار هیجان انگیز است. دریافت مجموعه ای از کتاب های تازه در هر هفته برای بچه ها بسیار هیجان انگیز است! به علاوه، کتاب داران منبع خوبی برای یافتن کتاب هایی هستند که فرزندتان در مورد آن ها هیجان زده است.
منسبرگر همچنین به والدین پیشنهاد می کند که در طول روز، فعالیت های خود را برای بچه های کوچک تر روایت کنند. منسبرگر توضیح می دهد: به عنوان مثال، هنگام پیاده روی در محله، به هر چیزی که می بینید اشاره کنید و در مورد آن صحبت کنید. در خواربارفروشی، بچه ها را در انتخاب اقلام، توجه به کلمات روی بسته بندی و دعوت به سوالات و کنجکاوی در مورد محیط طبیعی خود مشارکت دهید.
برای فرزند شما بسیار مهم است که ببیند والدین خود به طور معمول برای لذت بردن مطالعه می کنند. زمانی که می وانید، در طول روز زمانی را به استراحت، نشستن و مطالعه اختصاص دهید. دیدن شما در حال مطالعه این ایده را القا می کند که خواندن یک فعالیت لذت بخش و مادام العمر است. همچنین بدانید که آنچه می خوانید نباید صرفا کتاب باشد. روزنامه، دستور غذاها، برچسب های مواد غذایی و غیره، به صورت چاپی یا آنلاین را هم در زمره اهداف مطالعه خود قرار دهید.
نکته اصلی این است که در حضور بچه ها خود بخوانید، بخوانید، بخوانید. دکتر ریسبورد توضیح می دهد: بچه ها از والدین خود تقلید می کنند. اگر والدین بخوانند، بچه ها آن ها نیز خواهند خواند. اگر شما به کتاب علاقه مند هستید، در نهایت یک کودک علاقه مند به کتاب خواهید داشت
فرزندی را که دارید بپذیرید. در خاتمه تلاش، ممکن است شما کودک علاقه مند به کتاب نداشته باشید. و اگر خواندن به میدان جنگ تبدیل شود، همه بازنده اند. به عنوان والدین، ما باید بچه های را که داریم تربیت کنیم، نه بچه های را که ترجیح می دهیم آن ها باشند. به آن ها زمان بدهید، اصرار کنید که پایه های اولیه را به دست آورند، فرصت خواندن را برای آن ها فراهم کنید، و سپس اجازه دهید آن ها تصمیم بگیرند که چگونه باشند. ما به عنوان والدین باید با بچه ها مان در جایی که هستند ملاقات کنیم و از علایق آن ها حمایت کنیم.
منبع: ScienceKiddo
منبع: دیجیکالا مگ