عباس عبدی: پرونده روزنامه نگارانی که قاضی منصوری قضاوتشان کرده بازنگری کنید

به گزارش وبلاگ کلشی ها، عباس عبدی فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی نوشت: یکی از قواعد حقوقی شناخته شده و مورد توافق اعتبار امر مختوم است. یعنی پرونده ای که بسته شده از همان جهات قابل باز شدن دوباره نیست. به یاد دارم که اوایل انقلاب این قاعده مورد پذیرش شورای نگهبان نبود و مشکل بزرگی برای نظام حقوقی کشور ایجاد کرده بود و هیچ حکمی قطعی نمی شد. هر چند در نهایت به آن تن داده شد. طرف محکوم شده و مجازات را هم متحمل یا شلاق هم خورده بود و ماجرا تمام شده بود ولی پرونده را در جهت تجدیدنظر جدیدی قرار می دادند! نکته دیگر اینکه فاسد بودن یک قاضی لزوما به منزله فاسد بودن احکام او نیست.

عباس عبدی: پرونده روزنامه نگارانی که قاضی منصوری قضاوتشان کرده بازنگری کنید

به گزارش اعتماد درادامه این مطلب آمده است: همچنان که سالم بودن یک قاضی به منزله درستی احکام او نیست، بنابراین اثبات فساد یک قاضی موجب نقض احکام قبلی او نمی شود. با این مقدمه باید بگویم تعداد زیادی از دوستان و همکاران روزنامه نگار در سال 1391 دچار برخورد قضایی قاضی منصوری شدند و هزینه های زیادی را متحمل شدند، که نه آمادگی پرداخت آن را داشتند و نه استحقاق آنان بود.

بعضی از آنان گزارش این برخورد ها و تبعات آن را در فضای مجازی منتشر کرده اند. یکی از آنان همسرش بیماری خطرناک داشته که بدتر شده است. دیگری مادرش دچار حمله قبلی شده است و چه خانواده های محترمی که بی هیچ وجهی فرزندان شان با چنین وضعی روبرو شدند. یکی دیکر زندگی اش از هم پاشید و...

با وجود این و با توجه به دو موضوع مقدماتی مذکور به دو دلیل پیشنهاد می کنم که پرونده این روزنامه نگاران دو باره بازنگری شود. حتی نمی گویم که حکم را نقض کنند تا قاعده حقوقی نقض شود، ولی می توان رسیدگی کرد و حرف های آنان را شنید و در این مورد از آنان دلجویی کرد. در واقع آنان مرارت های این احکام را چشیده اند و این بررسی مجدد بیشتر با هدف بازسازی اعتبار احکام گذشته است.

من چنین درخواستی را برای حکم خودم که از سوی قاضی مرتضوی صادر شد نداشتم، چون به اندازه کافی می توانم بدون تجدید نظر در حکم، بی اعتباری آن دادگاه را از اثبات کنم، همچنان که در سال 1382، نامه ای نوشتم و چنین کردم و اتفاقا چند مورد پیش بینی درباره مرتضوی کردم که مقامات آن زمان علاقه ای به شنیدنش نداشتند والا دچار فاجعه کهریزک نمی شدند. همچنین دفاعیاتم مفصل و در دسترس هست دیر یا زود منتشر هم می شود و این ماجرا ها را به استهزا می گیرد. ولی درباره این افراد قضیه فرق می کند. فرصتی است برای دستگاه قضایی که نشان دهد حاضر به مسئولیت پذیری است.

اخیرا آقای نیکبخت وکیل محترم دادگستری یادداشتی را در اعتماد نوشتند و برحسب تجربه خود متذکر شدند که: باید بگویم بیشترین اتهامات فساد و... در قوای مختلف چه به لحاظ مسائل مالی و صدور احکام غیرقانونی متوجه افرادی است که برای مکتوم نگه داشتن آن کار های دیگر خود همواره در مقابل فعالان سیاسی، مدنی و روزنامه نگاران سخت ترین و تندترین مواضع را دارند. نگارنده که وکالت بعضی از این گونه متهمان در تهران و استان های دور و نزدیک را به عهده داشته ام به صورت استقرایی این نتیجه رسیده ام که این افراد خودشان نیز به صحت احکام و تصمیمات قضایی و نیز اقدامات اجرایی خویش باور ندارند و برخورد های تند و ناروای آنان صرفا از آن جهت است که اقدامات خلافکارانه آنان که کیان و بقای کشور را هدف قرار داده اند مکتوم بماند.

از آنجا که رفتار قاضی منصوری نیز مصداق چنین موردی است، گویی که این جوانان قربانی پوشاندن فساد های احتمالی وی در آن زمان بوده اند؛ لذا هم برای دفاع از حیثیت دادگاه ها و هم برای استمالت و دلجویی از این جوانان پیشنهاد می شود که آنان دعوت شوند و کل ماجرا را توضیح دهند و پرونده به دقت مطالعه و اظهارنظر قضایی و حقوقی مناسب صورت گیرد. قراین و شواهد کافی در فاسد بودن آن حکم وجود دارد.

منبع: فرارو

به "عباس عبدی: پرونده روزنامه نگارانی که قاضی منصوری قضاوتشان کرده بازنگری کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عباس عبدی: پرونده روزنامه نگارانی که قاضی منصوری قضاوتشان کرده بازنگری کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید