طرز تهیه مربای آلبالو فریزری آسان خانگی، خوش رنگ و طعم
به گزارش وبلاگ کلشی ها، مربای آلبالو و مربای هویج خانگی همیشه بهترین گزینه برای وعده صبحانه و پذیرایی بوده اند. از آن جایی که صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی ایرانی ها محسوب می شود، افراد با رسیدن میوه های نوبرانه مشغول درست کردن مربای آن می شوند. با رسیدن فصل تابستان، سرو کله میوه ترش اما خوش رنگِ آلبالو پیدا می شود که برای مربای آن سرو دست می شکنند. شما در ادامه می توانید طرز تهیه مربای آلبالو فریزری را بخوانید تا این مربای خوش رنگ و طعم را به آسانی در منزل درست کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو فریزری
- آلبالو یخ زده یک کیلوگرم
- شکر یک کیلوگرم
- هل به مقدار لازم
طرز تهیه مربای آلبالوی فریزری
1. آلبالوها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالوی فریزری باید آلبالوها را از فریزر خارج کنید تا یخ آن باز شود. اگر هسته های آن را خارج نکرده اید بعد از آب شدن آلبالوها، آن ها را به آرامی خارج کنید. تنها مراقب باشید که آلبالوها له نشوند. برای خارج کردن هسته ها بهتر است از یک خلال دندان ریز استفاده کنید. قبل از پخت مربای آلبالوی فریزی باید در همان قابلمه، یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزید. این کار را تا جایی تکرار کنید که شکر و آلبالو تمام شوند. به آلبالوها در دمای محیط شش ساعت استراحت دهید تا هم شکر به خورد آلبالوها بروند و هم به خوبی آب بیاندازند.
2. مربای آلبالو را بپزید
در دومین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالوی فریزری باید آلبالو را با همان یخی که آب شده است، به همراه هل داخل یک قابلمه مناسب بریزید. حال قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا در پنج تا هفت دقیقه بپزند. بعد از هفت دقیقه در قابلمه را بگذارید تا با حرارت کم، مجدد 20 دقیقه بپزد. هنگام جوشیدن مربا حتما کف روی آن را بردارید تا رنگ مربایتان کدر نشود. در نهایت در قابلمه را بردارید و با کمک گوشت کوب برقی، آلبالوهای پخته شده را له کنید. له کردن آلبالوها کاملا اختکمک و به ذائقه بستگی دارد. شما می توانید مقداری از آلبالوهای له شده را برداشته و آن را برای فیلینگ کیک اسفنجی، مارمالاد استفاده کنید.
3. مربای آلبالو فریزری را سرو کنید
مربا را داخل شیشه های مورد نظر بریزید. برای یک شبانه روز روی آن ها را با یک پارچه تمیز بپوشانید و در دمای محیط بگذارید. در نهایت در شیشه ها را ببندید و داخل یخچال بگذارید. مربای آلبالو را در بهترین حالت می توانید یک هفته در یخچال نگه داری کنید.
نکات تکمیلی پخت مربای آلبالوی فریزری
مربا به همراه کره معمولا پایه ثابت صبحانه ایرانی ها هستند پس چه بهتر که از میوه های نوبرانه سال برای درست کردن آن استفاده کنید. مربای توت فرنگی یا آلبالو را به راحتی می توانید در منزل درست کنید. اما خوب است قبل از درست کردن مربای آلبالو نکات زیر را هم مدنظر داشته باشید.
طرز تهیه مربای آلبالوی فریزری با دانه چیا
دستور گفته شده در بالا، طرز تهیه مربای آلبالو با شکر است. افراد ورزشکار یا دیابتی که در مصرف قند باید جانب احتیاط را رعایت کنند، مربای آلابلوی فریزری را می توانند رژیمی و بدون شکر درست کنند. پخت مربای آلبالوی فریزری این گونه است که بعد از خارج کردن هسته ها، آلبالوها را به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل قابلمه ریخته تا بپزد. سپس یک تا دو قاشق دانه چیا به آن اضافه و چند دقیقه دیگر زمان دهید تا با حرارت کم بپزند. در صورت تمایل هل و دارچین هم می توانید به آن اضافه کنید. غلظت مربا کامل به خود شما بستگی دارد تنها دقت داشته باشید که آبکی نباشد چراکه کپک می زند.
جایگزین شکر برای تهیه مربا
شما مربای آلبالو را هم با شکر و هم بدون شکر می توانید درست کنید. طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر بیشتر مخصوص افرادی است که باید قند بسیار کمی را مصرف کنند؛ مانند ورزشکاران، بیماران دیابتی یا افرادی که به هر دلیل از رژیم خاصی پیروی می کنند. ترشی یا شیرینی مربای آلبالو هم کاملا به ذائقه خودتان بستگی دارد پس می توانید از طعم دهنده هایی مانند عسل، شیره خرما، شکر رژیمی یا شربت افرا استفاده کنید.
حفظ و نگه داری مربای آلبالو
مربای آلبالو را در بهترین حالت می توانید یک هفته در یخچال نگه داری کنید. اگر شما در این مدت آن را نخوردید باید آن را در ظرف مناسبی بریزید و در فریزر بگذارید. با این کار می توانید تا یک ماه بلکه بیشتر هم آن را سالم نگه دارید. مربای آلبالویتان ممکن است کپک بزند پس نیاز است بعد از ریختن آن، در شیشه را به مدت یک شبانه روز باز بگذارید. بعد از بیرون آوردن مربایتان از فریزر باید 30 دقیقه به آن زمان دهید تا به دمای محیط برسد. قبل از مصرف آلبالو بهتر است که طبع آلبالو و خواص آن را کامل بشناسید.
سرو مربای آلبالو فریزری
مربای آلبالو جدا از طعم فوق العاده ش، رنگ جذابی هم دارد پس در بسکمک از موارد در میهمانی ها از آن می توان استفاده کرد. شما می توانید از مربا آلبالو، شربت و مارمالاد آن برای سرو پنکیک، بستنی، صبحانه یا فیلینگ کیک ساده استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله