احتمال بروز پیک ششم در اوایل آبان
به گزارش وبلاگ کلشی ها، تهران (پانا)- دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه بالا بودن مرگ های ناشی از کرونا در کشور و در بعضی استان ها، از آثار پیک پنجم است، در عین حال درباره احتمال بروز پیک ششم، گفت بسیاری از مجامع علمی در جهان اعلام کردند که ممکن است در اواخر اکتبر با پیک جدیدی روبرو باشیم.
دکتر حمیدرضا جماعتی درباره شرایط کرونا در کشور و علت قرمز بودن بعضی شهرها و بالا بودن مرگ ها در بعضی منطقه ها، گفت: بالا بودن مرگ ها در کشور و در بعضی استان ها، از آثار پیک پنجم است. حال در بعضی استان های با واکسیناسیون و اقدامات و رعایت خود مردم آمار کمتر شده، اما در بعضی استان ها متاسفانه هنوز به حد کنترل خود نرسیده است. در عین حال مقدار مرگ و میر هم با قرمزی استان ارتباطی ندارد؛ چراکه معمولا در بسیاری منطقه ها مرگ و میر به علت شدت بیماری است. از سوی دیگر بسیاری از بیماران دیرهنگام مراجعه می نمایند که منجر به درگیری شدیدتر ریه می گردد و باعث می گردد بسیاری بیماران در بخش های مراقبت ویژه بستری شوند.
بنابراین هم شدت بیماری و هم مراجعه دیرهنگام، مقدار مرگ و میر را بالا می برد، اما از نظر مقدار بروز، آثار به جای مانده از پیک قبلی است که امیدواریم به تدریج طی دو سه هفته آینده با واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی که انجام می گردد، بتوانیم ببینیم که این شهرها هم از قرمز به سمت نارنجی و زرد حرکت نمایند.
مصوبات پیشگیرانه کمیته علمی کرونا
وی درباره پیش بینی زمان دو رقمی شدن مرگ ها در کشور، گفت: فکر می کنم اگر با مساله تازهی روبرو نشویم، که البته ما اقدامات لازم را در کمیته علمی برای پیشگیری از پیک تازه، مصوبات را انجام دادیم، بر همین اساس امیدواریم با اجرای این مصوبات و عدم ایجاد پیک تازه، بتوانیم طی چند هفته آینده با انجام واکسیناسیون های قوی که در حال اجرا است و اقدامات سریع و عاجلی که در کنار واکسیناسیون انجام می گردد، شاهد کاهش مقدار مرگ و میر باشیم.
جماعتی درباره جزئیات مصوبات پیشگیرانه، گفت: خلاصه این مصوبات شامل ادامه تسریع واکسیناسیون برای رسیدن به ایمنی جمعی است و بعلاوه موضوع استفاده از واکسن های بوستر است که باید استفاده گردد. بعلاوه اقداماتی مانند بسته ماندن مجامع عمومی و مدارس و دانشگاه ها تا زمانیکه بتوانیم به ایمنی جمعی برسیم.
معیار رنگ بندی کرونایی شهرها
وی درباره معیار رنگ بندی شهرها، گفت: رنگ بندی ها بر اساس مقدار ابتلا به بیماری است. یعنی ممکن است که مقدار مرگ و میر در شهری کم باشد، اما چون مقدار ابتلا که بر اساس تشخیص بیماری کروناست، زیاد است و وقتی تعداد ابتلا بالا رود، تعداد بستری هم بالا رفته و می تواند منجر به افزایش مرگ و میر گردد، برای ما یک آلارمی است که در اینجا باید اقداماتی را انجام دهیم. اساس رنگ بندی بر اساس تعداد افرادی است که به بیماری مبتلا شدند و بر اساس مقدار تشخیص تعداد افراد مبتلا است.
احتمال بروز پیک ششم؛ آری یا خیر؟
جماعتی درباره احتمال بروز پیک ششم هم گفت: بسیاری از مجامع علمی در جهان اعلام کردند که ممکن است در اواخر اکتبر یعنی اواخر مهر و اوایل آبان ماه با پیک تازهی روبرو باشیم. با این حال همه این پیش بینی ها بر اساس اقدامات بهداشتی و رعایت جامعه، مقدار واکسیناسیون و بعلاوه اینکه سوش تازهی که نسبت به اقدامات بهداشتی یا واکسن مقاوم باشد، ایجاد می گردد یا خیر متغیر است. به عبارت دیگر اگر همین شرایط باشد و ما به ایمنی جمعی برسیم و اقدامات بهداشتی را هم مردم انجام دهند، ممکن است شاهد چنین پیک هایی نباشیم.
شرایط سوش های تازه کرونا
وی درباره اینکه آیا اکنون سوش نگران نماینده ای که کشور ما را تهدید کند، مورد نظر است یا خیر، گفت: فعلا گزارشی از سوش هایی که بتوانند تهدیدنماینده باشند، نداشتیم. هرچند گزارش هایی از سوش هایی مانند مو و... بود که خوشبختانه با اقدامات بهداشتی و واکسیناسیون در کشورها، باعث شد که این سوش ها تا حد زیادی مهار شده و وارد چرخه پاندمی کل کشورها نگردد.
منبع: خبرگزاری پانا