مصرف زیاد این خوراکی کشنده است
به گزارش وبلاگ کلشی ها، سازمان بهداشت جهانی اخیرا هشدار داد که افراد دو برابر بیش از آن چه باید در طول روز نمک مصرف می کنند. در این گزارش اشاره شده که سدیم علیرغم ان که یک ماده مغذی ضروری است خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس را در صورت مصرف زیاد افزایش می دهد.
به گزارش وبلاگ کلشی ها به نقل از شبکه خبری سی بی اس؛ همچنین، شواهد حاکی از آن است که مصرف بالای سدیم با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده، چاقی، پوکی استخوان و بیماری کلیوی مرتبط است.
در گزارش سازمان بهداشت جهانی اشاره شده که اجرای قوانین مرتبط با کاهش مصرف سدیم می تواند تا سال 2030 میلادی جان 7 میلیون نفر را نجات دهد. سالانه حدود 1.89 میلیون نفر از مرگ ناشی از مصرف نمک رنج می برند.
تدروس آدهانوم گبریسوس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت می گوید: رژیم های غذایی ناسالم عامل اصلی مرگ و میر و بیماری در جهان هستند و مصرف بیش از حد سدیم یکی از مقصران اصلی آن است.
این گزارش نشان می دهد که بیشتر کشور ها هنوز سیاستگذاری های اجباری درباره کاهش مصرف نمک را اتخاذ نکرده اند و افراد خود را در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مسائل سلامتی قرار می دهند.
افراد به طور میانه روزانه 10.78 گرم نمک مصرف می کنند. توصیه های سازمان بهداشت جهانی مصرف حدود 5 گرم تقریبا یک قاشق چایخوری نمک در روز را توصیه می کند.
سازمان بهداشت جهانی اشاره کرده که در سال 2013 میلادی تمام کشور های عضو آن سازمان متعهد شده بودند که مصرف نمک شهروندان کشور ها تا سال 2050 میلادی به اندازه 30 درصد کاهش یابد، اما تنها 5 درصد از آن کشور ها سیاست های اجباری و جامعی برای کاهش مصرف نمک دارند. این سیاست ها شامل مواردی مانند برچسب زدن بر روی بسته ها در مورد اندازه سدیم و کارزار های رسانه ای به منظور تشویق به کاهش مصرف نمک هستند.
همچنین، سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که مواد غذایی مجددا فرموله شده تا حاوی نمک کم تری باشند و عرضه مواد غذایی حاوی نمک در مدارس، بیمارستان ها و خانه های سالمندان محدود شود.
دستورالعمل های فدرال در ایالات متحده به افراد توصیه می کند که بیش از 2.3 گرم نمک در روز مصرف نکنند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری حدود 90 درصد از آمریکایی های 2 ساله و در سنین بالاتر نمک زیادی مصرف می کنند. بیش از 40 درصد از بزرگسالان امریکایی مبتلا به فشار خون بالا هستند. سازمان غذا و دارو از صنایع غذایی می خواهد تا نمک موجود در محصولات را در بحبوحه اپیدمی رو به رشد بیماری های مرتبط با رژیم غذایی کاهش دهند.
چگونه می توانید اندازه سدیم مصرفی روزانه خود را کاهش دهید؟ در ادامه به چند نکته در این باره اشاره خواهیم کرد:
1- مواد غذایی بسته بندی شده و آماده را با دقت انتخاب کنید
انجمن قلب امریکا توصیه می کند که هنگام خرید برچسب های غذایی را با یکدیگر مقایسه کنید و محصولی را با کم ترین اندازه نمک در هر وعده انتخاب نمایید. هم چنین، شما می توانید سبزیجات کنسرو شده با برچسب بدون نمک افزوده شده و سبزیجات منجمد بدون سس های حاوی نمک را انتخاب کنید.
انجمن قلب امریکا برای طیور تازه و منجمد پیشنهاد می کند که مطمئن شوید محلول نمک به آن تزریق نشده باشد. این انجمن می افزاید: عباراتی که با حرف ریز روی بسته ها درج شده اند از جمله حاوی آب و عصاره گوشت، سالین یا محلول سدیم را بررسی کنید.
2- مراقب چاشنی ها باشید
انجمن قلب امریکا اعلام کرده است: برای مثال، سس سویا، سس های سالاد، دیپ، سس گوجه فرنگی، سس سالسا درون شیشه و بسته بندی شده و زیتون می توانند سرشار از نمک باشند. در پی نسخه کم یا بدون نمک این محصولات باشید.
3- از جایگزین های طعم دهنده استفاده کنید
برای جایگزینی یا کاهش اندازه نمکی که هنگام پخت و پز استفاده می کنید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها پیشنهاد می کند از جایگزین های خوش طعمی مانند سیر، آب مرکبات، چاشنی های بدون نمک، گیاهان یا ادویه جات استفاده کنید.
4- نمک را در رستوران ها کنار بگذارید
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها پیشنهاد می کند هنگام صرف ناهار بیرون از خانه نمک را به غذا نیافزایید. هم چنین، غذا های جانبی شور را با سبزیجات یا میوه های بدون نمک جایگزین سازید.
5- از مواد غذایی غنی از پتاسیم استفاده کنید
انجمن قلب امریکا اشاره می کند که پتاسیم به مقابله با اثرات سدیم کمک می کند و ممکن است باعث کاهش فشار خون شما شود.
گزینه هایی مانند سیب زمینی، سبزیجات، لوبیا سفید، لوبیا قرمز، ماست بدون چربی، پرتقال، موز، طالبی، گوجه فرنگی و سس گوجه فرنگی با نمک کم را در فهرست مواد غذایی مورد استفاده خود قرار دهید.
منبع: فرارو