طرز تهیه نان پرتزل خانگی

به گزارش وبلاگ کلشی ها، یکی از نان های سنتی اروپا، پرتزل نام دارد که بسیار آسان پخته می گردد. خاستگاه نان پرتزل دقیقا تعیین نیست. بعضی مبدا تاریخی پرتزل را سال 610 میلادی می دانند و معتقدند یک راهب ایتالیایی این نان را به عنوان پاداشی برای بچه هایی که دعاهای خود را یاد می گرفتند، تهیه نموده است.

طرز تهیه نان پرتزل خانگی

این راهل نوارهای خمیر پخته شده را که شبیه بازوهایی است که روی سینه قرار گرفته اند، پرتیولا (پاداش های کوچک) نامید. بعضی دیگر این اختراع را به صومعه ای در جنوب فرانسه نسبت می دهند.

در آلمان، داستان هایی وجود دارد که نان پرتزل اختراع نانوایان ناامیدی است که به وسیله مقامات محلی گروگان گرفته شده بودند. نام آلمانی Brezel بعلاوه ممکن است از لاتین bracellus اصطلاح قرون وسطایی برای دستبند یا bracchiola بازوهای کوچک گرفته شده باشد.

یک تاریخ نگار و محقق حوزه غذا به نام ویلیام وویس ویور منشا نان پرتزل را گره های برداشت سلتی و پرستش الهه سلتی Sirona می داند. نان پرتزل حداقل از قرن دوازدهم به عنوان نماد نانوایان و اصناف آن ها در منطقه ها جنوبی آلمان مورد استفاده قرار می گرفته است.

یک تصویر قرن دوازدهمی در Hortus deliciarum از منطقه آلزاس (فرانسه امروزی) حاوی تصاویری از نان پرتزل است. در کلیسای مسیحی، نان پرتزل هم از جهت مواد تشکیل دهنده و هم از نظر شکل دارای اهمیت مذهبی بوده است.

پرتزل با دستور تهیه آسانی که تنها از آرد و آب به طور عمده تشکیل شده است، در گذشته در طول دوره روزه داری مسیحیان مورد استفاده قرار می گرفته است. در این دوره مسیحیان روزه دار خود را از خوردن تخم مرغ، گوشت خوک یا محصولات لبنی مانند: شیر و کره منع می کردند. با گذشت زمان، نان پرتزل با روزه و عید پاک مرتبط شد. پرتزل در صبح عید پاک و به ویژه با روزه و دعاهای قبل از عید پاک مرتبط است.

درست مانند سوراخ های نان تخت فنلاندی، (ruisreikäleipä) که به آن ها اجازه می دهد روی میله های معلق درست زیر سقف آشپزخانه آویزان شوند، حلقه های پرتزل هم ممکن است برای این باشند که نانواها بتوانند آن ها را از جایی آویزان نمایند یا بتوانند همان طور که در نقاشی ایوب برکهید (1630-1693) در حدود سال 1681 نشان داده شده است، از یک ستون مرکزی به سمت بالا آویزان نمایند.

شکل ظاهری فعلی پرتزل هر فلسفه ای که پشتش داشته باشد، کتاب کاله تصمیم گرفته است تا در این دستور پخت طرز تهیه نان پرتزل خانگی را به شما آموزش دهد. به این ترتیب برای وعده های عصرانه یا صبحانه یا میان وعده هایتان یک خوراکی خوشمزه را تهیه ببینید. پس، در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه نان پرتزل خانگی

  • آرد سفید 500 گرم
  • آب ولرم 360 میلی لیتر
  • مخمر خشک هفت گرم
  • نمک یک قاشق چای خوری
  • شکر قهوه ای یا شکر گرانول یک قاشق غذاخوری
  • کره پاستوریزه دویچه مارکن کاله خرید آنلاین یک قاشق غذاخوری
  • نمک دریا یا نمک دانه درشت به میزان لازم
  • جوش شیرین 120 گرم
  • آب دو لیتر

طرز تهیه نان پرتزل خانگی

مرحله اول

مخمر را در آب ولرم بریزید، هم بزنید و بگذارید یک دقیقه بماند. سپس نمک، شکر قهوه ای و کره را به آن اضافه کنید. مواد را با همزن خوب هم بزنید.

مرحله دوم

سه فنجان از آرد سفید را کم کم به مایع داخل ظرف اضافه کنید و با قلاب همزن هم بزنید تا خمیر غلیظ گردد. نزدیک به یک فنجان دیگر از آرد به خمیر اضافه کنید تا از حالت چسبندگی خارج گردد. با دست روی خمیر فشار دهید. اگر خمیر حالت ارتجاعی داشت و به عقب برگشت آماده ورز دادن است.

مرحله سوم

در این مرحله خمیر را روی سطح آرد پاشی شده برگردانید. خمیر را به مدت سه دقیقه ورز دهید و به شکل توپ درآورید. سپس خمیر را در ظرفی قرار داده و روی ظرف را کمی با حوله بپوشانید و اجازه دهید 10 دقیقه استراحت کند. برای تهیه نان پرتزل خانگی احتیاج به فر با دمای 400 درجه فارنهایت یا همان 204 درجه سانتی گراد دارید. در حین استراحت خمیر فر را روشن کنید تا به موقع داغ گردد. سینی پخت فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. اگر از کاغذ روغنی استفاده می کنید، کمی اسپری روغنی روی آن اسپری کنید یا با کره چربش کنید و کناری بگذارید.

مرحله چهارم

در این مرحله جوش شیرین را در دو لیتر آب در یک کاسه با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی شعله بگذارید تا در اثر حرارت به جوش بیاید و آماده مراحل بعدی گردد. به این محلول حمام جوش شیرین می گویند.

مراحل فرم دادن نان پرتزل خانگی

با یک چاقوی تیز یا کاتر پیتزا، خمیر را به قطعاتی به میزان یک سوم فنجان برش دهید. خمیر را روی تخته بغلتانید و به شکل طناب 50 سانتیمتری دربیاورید. با کنار هم قرار دادن دو سر خمیر یک دایره درست کنید و انتهای آن را مطابق شکل به هم بپیچانید. انتهای پیچ خورده را به سمت پایین دوباره تا کنید. آن ها را فشار دهید تا قیافه پرتزل را بگیرد.

مرحله پختن نان پرتزل

خمیرهای پرتزل را به مدت 20 تا 30 ثانیه در حمام جوش شیرین (محلول جوش شیرین و 2 لیتر آب در حال جوش) که از قبل آماده نموده اید قرار دهید. اگر بیشتر از این مدت بماند، پرتزل شما طعم فلز خواهد گرفت.

مرحله نهم

با استفاده از کفگیر، پرتزل را از آب بیرون بیاورید و اجازه دهید تا میزانی از آب اضافی آن خارج گردد. پرتزل را روی ورقه پخت آماده شده قرار دهید. روی هرکدام نمک دریایی دانه درشت بپاشید. پرتزل ها را به مدت 12 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که طلایی و قهوه ای گردد در فر قرار دهید. در صورت تمایل، می توانید قبل از پخت، پرتزل نپخته را تا 24 ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله دهم

پس از پخته شدن پرتزل ها، آن ها را از فر خارج نموده و با سس تند و دیپ پنیر دلخواه به صورت گرم سرو کنید. در ادامه، چند پیشنهاد تهیه دیپ برای راحتی کار شما آورده شده است. می توانید هر کدام را که مطابق سلیقه تان است انتخاب کنید.

مرحله یازدهم

نان های پرتزل به جامانده را بپوشانید و تا 3 روز در دمای اتاق نگهداری کنید. آن ها با گذشت زمان کمی لطافت خود را از دست می دهند. برای گرم کردن مجدد نان پرتزل، آن را چند ثانیه در مایکرووفر قرار دهید یا در دمای 350 درجه فارنهایت یا همان 177 درجه سانتی گراد به مدت 5 دقیقه در فر گرم کنید.

فوت و فن های تهیه نان پرتزل

  • نان پرتزل خانگی پخته و خنک شده را دو الی سه ماه می توان در حالت منجمد نگهداری کرد.
  • برای گرم کردن مجدد نان پرتزل خانگی یخ زده، آن را در دمای 350 درجه فارنهایت یا همان 177 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که یخ زدایی و گرم گردد در فر قرار دهید. یا می توانید خمیر منجمد پرتزل از قبل آماده شده را در مایکرووفر قرار دهید تا گرم گردد.
  • بهتر است خمیر یخ زده را یک شب در یخچال قرار دهید تا یخ آن ذوب گردد. خمیر یخچالی را می توان درحالی که هنوز سرد است به شکل پرتزل درآورد، اما قبل از حمام جوش شیرین و پخت، زمان بیشتری، حدود 1 ساعت، بگذارید تا نان پرتزل پف کند.
  • خمیر پرتزل آماده شده را می توان تا یک روز در یخچال نگهداری کرد و یا به مدت دو تا سه ماه در ظرف دربسته فریز کرد.
  • استفاده از حمام جوش شیرین قبل از پختن نان ها در فر به شدت توصیه می شو. این کار به ایجاد بافت نرم تر و طعم متمایز نان پرتزل خانگی یاری می نماید. در صورت حذف حمام جوش شیرین، روی خمیر پرتزل نپخته، مخلوطی از یک عدد تخم مرغ هم زده و یک قاشق غذاخوری شیر مال کنید.
  • می توانید از شکلات و ترافل هم برای تهیه پرتزل بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه نان پرتزل خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان پرتزل خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید