طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر

به گزارش وبلاگ کلشی ها، تهیه آش رشته برای 10 نفر از نظر میزان مواد مورد استفاده متفاوت است، اما روش و نوع مواد تفاوتی با تهیه آش رشته معمولی ندارد. در تهیه این آش برای تعداد افراد بالا، بهتر است نسبت مساوی حبوبات را رعایت کنید.

طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر

وبلاگ کلشی ها | سرویس آشپزی - آش رشته، آش معروف و پرطرفدار ایرانیان است که با استفاده از سبزی، حبوبات و رشته آشی درست شده و روی آن با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزیین می شود. از آنجایی که آش رشته در دورهمی ها، اغلب به عنوان عصرانه پخته می شود، بهتر است این آش به اندازه درست و به صورت گرم مصرف شود. به همین جهت تصمیم گرفتیم در این مطلب روش تهیه آش رشته برای 10 نفر را با هم مرور کنیم. طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر همانند طرز تهیه آش رشته برای 2 نفر است، فقط مقدار مواد مورد استفاده متفاوت است.

طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر

مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 10 نفر
سبزی آش شامل اسفناج، گشنیز، جعفری، تره و شوید2.5 کیلوگرم
حبوبات (عدس، لوبیا، نخود) به نسبت مساوی1250 گرم (1 کیلو و 250 گرم)
رشته آشی1250 گرم (1 کیلو و 250 گرم)
آرد سفید شیرینی5 قاشق غذاخوری
روغن5-6 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمزبه مقدار لازم
پیاز داغ10 قاشق غذاخوری
سیر داغ2-3 قاشق غذاخوری
نعنا داغ3 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. نخود و لوبیا را شسته و 6-5 ساعت در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس نخود و لوبیای خیس خورده را در قابلمه ای بریزید، 5-4 لیتر آب به قابلمه اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید. همین که آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و 2 الی 3 ساعت فرصت دهید تا نخود و لوبیا خوب بپزند و نرم شوند. نیم ساعت قبل از اتمام پخت، کمی نمک و زردچوبه به نخود لوبیا اضافه کنید.
  2. عدس را شسته و در ظرف جداگانه ای 4-3 ساعت خیس کنید. سپس آب آن را دور بریزید و با 1 لیتر آب، به مدت حدود 1 ساعت روی حرارت ملایم بپزید. نیم ساعت قبل از اتمام پخت، کمی نمک به عدس اضافه کنید.
  3. یک قابلمه بزرگ و جادار را تا نیمه آب کنید و روی اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید.
  4. سبزی آش را در آب جوش ریخته و اجازه دهید روی حرارت متوسط در قابلمه با درب باز، حدود 1 ساعت بپزد.
  5. نخود، لوبیا و عدس پخته را در 4-3 قاشق غذاخوری پیاز داغ کمی تفت دهید و سپس به سبزی اضافه کنید.
  6. 3 الی 4 قاشق غذاخوری روغن را در یک کاسه بریزید، آرد، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید. کمی آب سرد به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید. حتما از آب سرد استفاده کنید تا آرد گلوله نشود. دوباره کمی آب اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط رقیقی حاصل شود.
  7. مخلوط آردی فوق را به قابلمه آش اضافه کنید و هم بزنید.
  8. حدود 35-30 دقیقه صبر کنید تا آرد بپزد، سپس رشته را کم کم اضافه کنید.
  9. فرصت دهید تا رشته ها نرم شوند و آش جا بیفتد. نشانه جا افتادن آش رشته این است که لعاب رقیق روی آن پایین می رود و آش کمابیش یکدست می شود.
  10. آش را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ، کشک، نعناداغ، سیر داغ، و حبوبات تزئین کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه آش رشته برای 10 نفر

  • ادویه ها را مستقیما در آش نریزید، آن ها را با روغن، آرد و آب مخلوط کنید و سپس به آش اضافه کنید تا آش خوشرنگ تر شود.
  • مقدار سبزی آش رشته دو برابر مقدار حبوبات و رشته است.
  • عدس، نخود و لوبیا برای آش رشته را به مقدار مساوی در نظر بگیرید.
  • تقریبا 30 دقیقه طول می کشد تا رشته کاملا پخته و نرم شود. از نشانه های پخته شدن رشته، پهن شدن آن است.
  • در افزودن نمک به آش رشته احتیاط کنید، زیرا برخی از رشته ها شورند.
  • برای این که نفخ حبوبات از بین برود آب آن را چند بار عوض کنید.
  • قابلمه ای که قصد دارید در آن آش درست کنید، بزرگ انتخاب کنید تا فضای کافی برای هم زدن آش داشته باشد.
  • قبل از اضافه کردن رشته به قابلمه آش اگر آب آن کم بود مقداری آب جوش اضافه کنید تا رشته ها خمیر نشود.
  • پس از اضافه کردن رشته به آش، گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد، اما زیاد هم نزنید، چون رشته ها له می شوند. آش رشته را باید آهسته هم زد تا رشته ها پاره نشود.
  • استفاده از پیاز داغ زیادتر باعث خوشمزه تر شدن آش رشته می شود.
  • برای تهیه نعنا داغ، 6 قاشق غذاخوری روغن در شیر جوش دسته داری ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید. 1/4 قاشق چایخوری زردچوبه به روغن اضافه کنید، 3 قاشق غذاخوری پودر نعنا خشک را در روغن بریزید و بلافاصله از روی حرارت بردارید و بچرخانید.

سخن آخر

امیدواریم از این مطلب استفاده کرده و بتوانید با استفاده از راهنمایی های ارائه شده آشی لذیذ و خوشمزه درست کنید و از خوردن آن در کنار دوستان لذت ببرید. اگر با دستور پخت ذکر شده موافق نیستید یا روش بهتری برای طبخ آش رشته برای 10 نفر می شناسید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین صفحه با ما میان بگذراید.

پیشنهاد می کنیم طرز تهیه آش رشته برای 20 نفر به همراه فوت و فن ها و طرز تهیه آش رشته دوغ به 3 روش پرطرفدار را نیز در وبلاگ کلشی ها ببینید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته برای 10 نفر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید