روش صحیح دم کردن و بهترین زمان مصرف چای سبز

به گزارش وبلاگ کلشی ها، مصرف چای سبز به شیوه صحیح و در زمان مناسب باعث می گردد تا بهتر بتوان از خواص این نوشیدنی مفید و اثرات آن برای سلامتی و کاهش وزن بهره برد.

روش صحیح دم کردن و بهترین زمان مصرف چای سبز

وبلاگ کلشی ها | سرویس سلامت - مصرف چای سبز این روزها رواج بسیاری پیدا نموده است. متخصصان نیز توصیه نموده اند که جایگزین کردن چای سبز به جای چای سیاه به سلامت بدن یاری می نماید و نباید خواص ضد سرطانی و ضد چاقی این نوشیدنی فوق العاده را نادیده گرفت. چای سبز از جوانه های تازه گیاه چای تهیه شده و به همین خاطر طریقه دم کردن و مصرف آن متفاوت است. در این مطلب در مورد نحوه صحیح دم کردن و مصرف چای سبز صحبت خواهیم کرد.

روش صحیح دم کردن چای سبز

نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که شیوه آماده کردن چای سبز تاثیر زیادی روی میزان آنتی اکسیدان های آن دارد. همچنین دمای آب و مدت زمان دم کشیدن طعم چای را متفاوت می نمایند. چای سبز خوب، طعم قوی دارد اما تلخ نیست و اگر آب بیش از اندازه داغ باشد یا برگ های چای سبز بیش از اندازه دم بکشند ممکن است که نوشیدنی تان طعم تلخ و نامطلوبی بگیرد. برعکس استفاده از آبی که به اندازه کافی داغ نیست نیز اجازه نمی دهد برگ ها به خوبی خیس شده و طعم خود را آزاد نمایند. یادتان باشد که زمان دم کشیدن ایده آل به اندازه برگ های چای سبز بستگی دارد.

مراحل دم کردن چای سبز:

  1. به مقدار مورد احتیاج خود ظرف را از آب پر کنید و روی شعله بگذارید.
  2. اجازه دهید آب به دمای جوش برسد.
  3. ظرف آب جوش را از روی حرارت بردارید.
  4. چند دقیقه صبر کنید تا دمای آب کمی کاهش پیدا نموده و به کمتر از نقطه جوش برسد.
  5. به مقدار یک قاشق مرباخوری برای هر فنچان چای به آب اضافه کنید.
  6. درب ظرف را گذاشته و به مدت سه تا پنج دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد.
  7. زمان یکی از فاکتورهای مهم در دم کردن چای سبز است.

پیشنهاد:اگر می خواهید از حداکثر میزان قدرت آنتی اکسیدانی فنجان چای سبزتان استفاده کنید می توانید به مدت 2 ساعت برگ های چای را در آب سرد خیس کنید. در این صورت طعم فوق العاده ای خواهید چشید و همچنین از خواص ضروری این نوشیدنی طبیعی استفاده کنید.

مصرف چای سبز چه زمانی مفیدتر است؟

نتایج بعضی آنالیز ها نشان داده است مصرف چای سبز همراه با غذا، می تواند جذب چربی را کم کند و موجب لاغری گردد. از سوی دیگر، توصیه می گردد نوشیدن چای حداقل به 2 ساعت بعد یا قبل از صرف غذا موکول گردد تا به این ترتیب در جذب آهن موجود در غذا خللی وارد نگردد. زیرا پلی فنول های موجود در چای مانع جذب این ماده معدنی ارزشمند می شوند.

نکته:تاثیر چای و تداخل آن بر جذب آهن در رژیم های غذایی با منبع گوشت از نظر جذب این ماده مغذی مسئله ای ایجاد نمی نماید ولی در منابع غذایی غیرگوشتی موجب بروز تداخل می گردد. بنابراین توصیه می گردد چای (چه سبز، چه سیاه) همراه غذاهای غیرگوشتی مصرف نگردد زیرا باعث کاهش جذب آهن می گردد.

در مصرف چای سبز به موارد زیر توجه کنید

  • دمای آب برای دم کردن چای سبز اهمیت بالایی دارد. زمانی که آب جوش می آید باعث می گردد تمام کاتچین های چای در حداقل زمان ممکن خارج گردد. با این حال هر چه آب داغ تر باشد میزان خواص چای که برای بدن ضروری است کاهش پیدا می نماید. بنابراین ضروری است که بعد از جوش آمدن آب بلافاصله از آن برای دم کردن چای سبز استفاده نکنید.
  • چای سبز به صورت کیسه ای و فله ای موجود است. در حالت کلی چای سبزی فله ای از ارزش بالاتری نیز برخوردار است. چون در تهیه چای فله ای از برگ های جوان، تکه هایی از ساقه گیاه و کمابیش تمام قسمت های چای دیده می گردد. اما چای سبز کیسه ای فقط حاوی برگ های خرد شده چای می باشد.
  • اندازه و شکل برگ های چای سبز از اهمیت بالایی برخوردار است. برگ های ریز و کوچک به سرعت دم می کشند و برگ های عظیم احتیاج به زمان بیشتری دارند تا تمام خواص خود را آزاد نمایند.
  • اگر می خواهید چای سبز را در فلاسک نگهدارید ابتدا تفاله را از چای جدا کنید و چای صاف شده را نگهدارید.

مصرف چای سبز برای لاغری

  • اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامه ریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
  • کاهش کالری دریافتی در مقایسه با کالری مصرفی است که می تواند بیشترین نتیجه یا همان کاهش وزن مورد انتظار را به همراه آورد. بنابراین مصرف چای سبز به تنهایی با هدف کاهش وزن اقدامی منطقی به حساب نمی آید ولی مصرف این چای می تواند به کاهش وزن یاری کند.
  • اگر برای افزایش سوخت و ساز بدن قصد دارید چای سبز را به برنامه روزانه خود اضافه کنید، باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز می تواند به این موضوع یاری کند. این تصور که نوشیدن چای سبز در دفعات زیاد می تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، اشتباه است، زیرا نوشیدن بیش از حد این چای در طول روز، عوارض چای سبز را به همرا خواهد داشت. به این ترتیب توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید.
منبع: setare.com

به "روش صحیح دم کردن و بهترین زمان مصرف چای سبز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش صحیح دم کردن و بهترین زمان مصرف چای سبز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید