خواص غوره و آبغوره
به گزارش وبلاگ کلشی ها، همانطور که می دانید میوه نارس انگور که دارای رنگ سبز و طعم ترش است غوره نام دارد. در ترکیبات شیمیایی آن 3 درصد اسید های آلی به نام های اسید وینیک، اسید مالیک، اسید فرمالیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک و اسید گلوکولیک وجود دارد. این میوه دارای یک درصد قند و کمی اسانس است.
خواص غوره و آبغوره
از برگ درخت مو تا شکوفه و میوه آن استفاده های زیادی می شود. میوه انگور را به شکل های مختلف مصرف می کنیم و از خواص آن بر سلامتی کم وبیش آگاهیم. غوره از گذشته تا امروز در طب سنتی جایگاه ویژه ای داشته است، آن را به صورت خام یا پخته، آبغوره، عصاره غوره، رب غوره و شربت غوره مصرف می نمایند. در ادامه با خواص میوه نارس انگور بیشتر آشنا شوید.
تسکین خارش بدن
اگر بدنتان به خارش افتاده است می توانید مقداری غوره خشک شده را بکوبید و آن را با استفاده از آب گرم به صورت خمیر درآورده و به محل مورد نظر بمالید تا شما را از خارش کلافه نماینده راحت کند. درصورتیکه خارش بدنتان مزمن شده است حتما باید به پزشک مراجعه کنید چرا که از می تواند از علائم مسائل جدی سلامتی از جمله مسائل کبد یا دیابت باشد.
در فصل تابستان بدن بسیاری از افراد به علت تعریق زیاد بوی ناخوشایندی می گیرد، خمیر را همانطور که بالاتر گفته شد تهیه نموده و روی پوست بزنید تا عرق بدبوی شما را از بین ببرد.
تقویت سیستم گوارش
غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد. در صورتیکه به مدت چند روز یک قاشق چای خوری آبغوره مصرف نمایید این مسائل برطرف خواهدشد. به یاد داشته باشید که مصرف بیش ازحد آن باعث دل پیچه خواهد شد.
اشتهاآور
در صورتیکه فرزند شما بد غذا است قبل از استفاده از قرص های اشتهاآور مصرف آبغوره را امتحان کنید. آبغوره در غذا باعث خوش طعم شدن آن می شود و اشتها را تحریک می نمایند. آبغوره را در کنار غذا و به عنوان چاشنی سالاد بهره ببرید.
آبغوره
درمان اسهال و استفراغ
در اسهال های ساده که ممکن است به علت گرمازدگی و مصرف ماده غذایی خاصی به وجود آمده باشد با مصرف سه مرتبه هر مرتبه به مقدار یک قاشق غذاخوری در روز آن را درمان کنید. بعلاوه یک یا دو قاشق غذاخوری آبغوره سرد می تواند یاری زیادی به برطرف استفراغ و حالت تهوع کند.
کاهش وزن
برای درمان چاقی و رهایی از اضافه وزن باید ابتدا رژیم غذایی مناسبی را در پیش گرفته و از اهمیت ورزش و تحرک هم غافل نشویم. حذف قند و چربی از اقدامات اولیه برای کاهش وزن است همینطور میان وعده های سالم را باید جایگزین اسنک و تنقلات مضر نموده و مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهیم. مصرف یک قاشق غذاخوری آبغوره بعد از هر وعده غذایی می تواند در فرایند کاهش وزن شما موثر باشد.
محصولات مختلف حاصل از آبغوره
عصاره ، رب و شربت غوره خواصی مشابه آبغوره دارند، در زیر انواع و روش های تهیه آن ها را بخوانید.
عصاره غوره
با جوشاندن آبغوره یا قرار دادن آن در آفتاب به مدت طولانی درست می شود، با این کار کمی از آب آن تبخیر شده و عصاره آبغوره به دست می آید.
رب غوره
آنقدر آبغوره را می جوشانند تا یک سوم یا تنها یک چهارم آن به جای مانده و باقی تبخیر شود.
شربت غوره
آبغوره وو عسل را به نسبت سه به یک با هم مخلوط نموده و به مدت یکسال داخل ظرف دربسته نگهداری و سپس مصرف می نمایند.
منبع: کتاب کاله