با خواص سویا آجیلی آشنا شوید
به گزارش وبلاگ کلشی ها، دانه سویا آجیلی، یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه به مقدار پسته و بادام محبوب نیست، اما بعضی خانواده ها از آن همانند مغزهای آجیلی در شب نشینی ها استفاده می نمایند. برای آشنایی بیشتر با فواید سویا آجیلی با ما همراه باشید.

فواید سویا آجیلی (طبیعت و خواص درمانی)متخصصان طب سنتی معتقدند طبع سویا آجیلی شبیه به طبع دانه های لوبیا، معتدل و بو داده آن کمی گرم است. بعضی از مهم ترین فواید درمانی سویا آجیلی:
یکی از مهم ترین فواید سویا آجیلی تاثیر این ماده بر کاهش فشار خون است. تحقیقات نشان داده است مصرف روزانه آجیل سویا بدون نمک تاثیر به سزایی در تنظیم فشار خون دارد.
مصرف آجیل سویا برای زنان بسیار مفید است و به کاهش گرگرفتگی در زنان یائسه یاری می نماید.
از فواید سویا آجیلی برای مردان، تاثیر مثبت آن بر پیشگیری از سرطان پروستات است. سویا آجیلی اثرات منفی هورمون مردانه تستسترون را کاهش می دهد. متخصصان معتقدند که هورمون تستسترون ممکن است در رشد سلول های سرطانی غدد پروستات اثر بگذارد و ایروفلاوون ها می توانند باعث بلوکه شدن هورمون تستسترون شوند، بنابراین مصرف دانه های سویا که سرشار از این ماده هستند، برای مردان بسیار مفید است.
دانه های سویا آجیلی، سرشار از فیبر هستند و از این رو نقش ویژه ای در پیشگیری از یبوست و سلامت معده و ردده دارند. جلوگیری از مسائل و ناراحتی های معده و روده، پیشگیری از سرطان روده، پیشگیری و یاری به درمان بیماری بواسیر از دیگر فواید سویا آجیلی است.
سویا آجیلی حاوی مقادیر بالایی مواد معدنی مفید از جمله کلسیم است و به همین جهت یکی از معین ترین فویاد سویا آجیلی برای همه گروه های سنی به ویژه بچه ها و سالخوردگان، حفظ سلامت استخوان هاست. مصرف روزانه این دانه های پرخاصیت به پیشگیری از پوکی استخوان و آرتروز یاری شایانی میکند.
سویا آجیلی به عملکرد غده تیروئید یاری می نماید و به ویژه برای پیشگیری و درمان کم کاری تیروئید مفید است.
متخصصان تغذیه، مصرف آجیل سویا را به افراد دیابتی به علت آن که میزان انسولین خون آنها را تنظیم نموده و تحت کنترل نگه می دارد، توصیه می نمایند. نتایج تحقیقات نشان داده است، فیبر موجود در دانه های سویا، تاثیر مثبتی بر کاهش سطح گلوکز خون دارد، بعلاوه تحقیقی که روی بیماران چاق دیابتی صورت گرفت نشان داد که فیبر موجود در این دانه، باعث ایجاد احساس سیری می گردد که برای بیماران دیابتی که با مشکل اضافه وزن روبرو هستند؛ بسیار مهم و مفید است.
سویا آجیلی، حاوی ترکیبات ایزوفلاوون، اسیدهای آمینه، آرژنین، گلایسین، فیبر و الیاف گیاهی، فینواستروژن ها، ساپونین و لیستین است و مصرف به میزان و متعادل آن برای کاهش میزان کلسترول خون و پیشگیری از بیماری های قلبی مفید است.
ایزوفلاوون های موجود در آجیل سویا برای درمان و جلوگیری از پیر شدن پوست و برطرف چروک مفید است و در داشتن پوست شاداب، جوان و بدون چروک بسیار اثر دارد.
تامین انرژی و کالری مورد احتیاج بچه ها و نوجوانان از دیگر فواید سویا آجیلی است. جالب است بدانید، هر فنجان سویا آجیلی 450 تا 500 کالری انرژی دارد.
مضرات سویا آجیلی (عوارض جانبی و موارد منع مصرف)همچون سایر خوراکی ها، زیاده روی در مصرف آجیل سویا نیز توصیه نمی گردد. به ویژه مصرف این دانه در افرادی که دارای مشکل اضافه وزن بوده و یا نگران چاقی هستند، بایستی با احتیاط صورت گیرد چرا که میزان کالری و چربی موجود در آن بسیار بالا است.
بهتر است بدانید که دانه های سویا آجیلی به واسطه میزان بالای چربی موجود در آن ها، در برابر رطوبت و اکسیژن بسیار حساس هستند، به طوری که جذب اکسیژن در مدت کوتاهی، می تواند منجر به تندی یا فساد آنها گردد، بنابراین توصیه می گردد همیشه آن را تازه تهیه نموده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون