طرز تهیه ماست خانگی و نکاتی برای تهیه آن

به گزارش وبلاگ کلشی ها، خبرنگاران | سرویس آشپزی - ماست یکی از مواد غذایی پرکاربرد بر سر سفره های ما ایرانیان است. این ماده غذایی اغلب همراه با نعناع یا پونه خشک کنار غذا های سنتی سرو می گردد، برای تهیه دوغ بکار می رود یا برای طبخ غذا هایی مانند ته چین کاربرد دارد. با توجه به پرکاربرد بودن ماست، اگر بتوانیم ماست خانگی تهیه کنیم این ماده غذایی فاقد مواد نگهدارنده خواهد بود.

طرز تهیه ماست خانگی و نکاتی برای تهیه آن

مواد لازم برای تهیه ماست خانگی

به منظور تهیه حدود یک کیلو و 200 گرم الی یک کیلو و نیم ماست به 40 الی 60 دقیقه زمان (این مدت شامل زمان استراحت شیر برای تبدیل شدن به ماست نمی شود) و مواد اولیه ای که در ادامه مشاهده می کنید، احتیاج خواهید داشت.

مواد لازم
شیر2 کیلوگرم
ماست2 قاشق غذاخوری

چند نکته:

  • پیش از آنکه از مایه ماست بهره ببرید، از شیرین بودن آن مطمئن شوید. زیرا در صورتی که مایه ماست ترش باشد، ماستی که درست می کنید، کاملا شیرین نخواهد شد.
  • ترجیحا از شیرهایی که حاوی مواد نگهدارنده نیستند، بهره ببرید.

طرز تهیه ماست خانگی

  1. شیر را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و حدود 20 الی 30 دقیقه، سوزنی جوش بزند.

  2. شیر را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
  3. زمانی که دمای شیر به حدود 40 درجه سانتیگراد رسید، به عبارت دیگر اگر مقداری از آن را روی دستتان بریزید گرمای آن را حس کنید، اما داغ نباشد. دو قاشق غذاخوری ماست را اضافه کنید.

  4. پس از آنکه مایه ماست را اضافه کردید، چند مرتبه شیر را بهم بزنید.
  5. روی شیر را بپوشانید و 10 الی 12 ساعت صبر کنید تا شیر به ماست تبدیل شود.

چند نکته:

  • قابلمه ای که شیر را در آن می جوشانید باید کاملا تمیز باشد. اگر اندکی چربی در ظرف وجود داشته باشد، ماست خراب خواهد شد.

  • برای سفت شدن ماست، یک آبکش روی درب قابلمه قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید. به این ترتیب بخار شیر جذب پارچه ای که آبکش را بپوشانده است، می شود و مجددا به قابلمه باز نمی شود.

  • ترجیحا ماست را در ظرف پلاستیکی تهیه نکنید، ترجیحا از ظرف چینی یا روحی استفاده نمایید.
  • پس از آنکه ماست آماده شد، آن را در یخچال نگهدارید.
  • معمولا ماستی که در منزل تهیه می شود، به دلیل فقدان مواد نگهداره، ماندگاری کمتری نسبت به ماست های موجود در بازار دارد، اما سالم تر خواهد بود.

  • اغلب وقتی مقداری از ماست را مصرف کردید، آب می اندازد. آب ماست را دور نریزید، کمی ماست را بهم بزنید تا جذب شود، زیرا حاوی مقادیری کلسیم است.

ماست همراه با نان و مقداری پونه، نعناع یا زنجبیل می تواند میان وعده ای لذیذ و مقوی باشد. البته توجه داشته باشید که طبع ماست سرد است و میل کردن آن باعث سردی می شود، بنابراین ترجیحا آن را با مقداری پونه، نعناع یا زنجبیل میل کنید. اگر طعم ماست را به تنهایی می پسند، بعد از میل کردن آن چند عدد خرما بخورید.

همانطور که می دانید ماست، ویتامین D و مقدار قابل توجهی از کلسیم دارد، از اینرو برای استحکام استخوان و رشد آن به ویژه در بچه ها بسیار مفید است. هنگامی که شیر توسط باکتری ها تخمیر و به ماست تبدل می شود، مقادیری از اسید فولیک و کولین فراوری می شود. این ماده غذایی سرعت پاسخ سیستم ایمنی و مقاومت بدن را افزایش می دهد. علاوه بر تمام خواص یاد شده، ماست به رود نیز یاری می نماید. ماستی که در خانه تهیه می کنید، باکتری های مضر روده را از بین می برد و به هضم و جذب غذا یاری می نماید.

از دیگر خواص ماست خانگی می توان به وجود اسیدلاکتیک در این ماده غذایی اشاره نمود، بنابراین اگر به زیبایی و شادابی پوست خود اهمیت می دهید از ماسک ماست بهره ببرید. این ماسک باعث فراوری کلاژن می شود. کلاژن عامل جوان سازی پوست است. به علاوه استفاده از ماسک ماست برای برطرف جوش های پوستی نیز مفید است.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه ماست خانگی و نکاتی برای تهیه آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماست خانگی و نکاتی برای تهیه آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید