طرز تهیه سوپ جو با شیر خوشمزه و مجلسی
به گزارش وبلاگ کلشی ها، سوپ نقش مهمی را به عنوان پیش غذا بازی می نماید. سوپ جو خامه ای اما یکی از رایج ترین انواع سوپ است که قبل از غذای اصلی به خصوص در مناطقی با آب و هوای سرد سرو می گردد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه سوپ شیر ساده و آسان را آنالیز نموده بودیم و اینجا می خواهیم طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه و قارچ را مرور کنیم.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو با شیر
- جو نصف فنجان
- شیر به اندازه لازم
- پیاز 1 عدد
- سیر رنده شده 2 حبه
- قارچ یا تره فرنگی 2 فنجان
- هویج رنده شده نصف فنجان
- کرفس یک چهارم فنجان
- آب سبزیجات یا آب مرغ 2 لیتر
- آبلیمو 2 قاشق
- خامه ترش کم چرب نصف فنجان
- گشنیز خرد شده 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- برگ بو 2 عدد
طرز تهیه سوپ جو با شیر
1. مخلوط کردن مواد
اولین مرحله از طرز تهیه سوپ جو با شیر این است که روغن را در یک قابلمه بزرگ گرم کنید. پیازها را تفت دهید. سیر را اضافه کنید و هم بزنید. آنقدر تفت دهید تا پیازها قهوه ای طلایی روشن شوند. جو، تره فرنگی یا قارچ، هویج رنده شده، کرفس، برگ بو، ادویه، نمک، فلفل را اضافه کنید و هم بزنید. چند دقیقه تفت دهید.
نکته: برای تهیه این سوپ هم می توانید از جو کامل بهره ببرید هم از جو پرک یا پوست کنده. اما دقت داشته باشید که زمان پخت سوپ جو با جو پوست شده کمتر است. پس اگر زمان کافی ندارید حتما از جو پرک شده بهره ببرید.
2. اضافه کردن آب مرغ و پخت اولیه سوپ
آب مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود یک ساعت یا بیشتر سوپ شما بجوشد تا جو بپزد و بافت بسیار نرمی پیدا کند.
3. پخت و تهیه سوپ جو با شیر
نصف مخلوط بالا را از قابلمه خارج کنید و با استفاده از یک مخلوط کن دستی له کنید تا قوام یک دستی پیدا کند بعد دوباره آن را با سوپ به جای مانده مخلوط کنید.
در صورت احتیاج برای غلظت بیشتر سوپ اندازه دیگری آب گوشت اضافه کنید. نمک و چاشنی را چک کنید و بعد آب لیمو را طبق ذائقه اضافه کنید. در نهایت اندازهی سوپ را در ظرفی بریزید و با خامه ترش مخلوط کنید و دوباره به قابلمه سوپ برگردانید و هم بزنید. حالا یک قاشق غذاخوری گشنیز را داخل سوپ بریزید و در پایان سوپ خامه ای خود را با به جای مانده گشنیز تزیین کنید.
نکات تکمیلی و راز خوشمزه شدن سوپ جو با شیر
سوپ که معمولا به عنوان یک پیش غذا سرو می گردد، یک غذای کامل است که گزینه ای عالی برای بیماری و ضعف بدنی است. اما تهیه آن به شکل های مختلف انجام می گردد که یکی از محبوب ترین ها ترکیب جو و شیر در سوپ است.
جایگزین ها و تنوع مواد داخل سوپ شیر
بهتر است مواد داخل این سوپ را خوب ریز یا رنده کنید تا سوپ سبک تر باشد. معمولا در این غذا علاوه بر شیر از کره و گوشت مرغ هم استفاده می گردد اما اینجا ما هیچ گوشتی اضافه نکردیم. طرز تهیه سوپ شیر با مرغ را هم می توانید در کتاب کاله بخوانید. البته
اگر وگان یا گیاهخوار هستید هم می توانید سوپ جو را با شیر گیاهی تهیه کنید. طرز تهیه سوپ گیاهی (وگان) با شیر نارگیل را در کتاب کاله بخوانید.
نکاتی برای ریختن شیر و خامه
برای ریختن شیر در سوپ بهتر است حتما شیر را از قبل کمی گرم کنید در غیر این صورت شیر داخل سوپ بریده بریده می گردد. در مورد اضافه کردن خامه هم بهتر است حتما آن را در پایانی پخت سوپ اضافه کنید. نکته دیگری که در زمان پخت سوپ جو با شیر باید دقت کنیداین است که آبلیمو را بعد از ریختن شیر و خامه اضافه نکنید؛ بهتر است یا آن را در آخرین مرحله اضافه کنید یا آن را به صورت جدا در کنار سوپ سرو کنید.
منبع: کتاب کاله